...

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı
03/08/2021

T.C.

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ

2021 – 2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı için Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul edilecektir. Kontenjan, ön-kayıt, sınav tarihleri, başvuru koşulları ve ön-kayıt sırasında gerekli olacak belgelerle ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir. Detaylı bilgi, Özel Yetenek Sınavı Bilgilendirme Kılavuzu’nda yer almaktadır.

KONTENJAN DAĞILIMI

Bölüm

Milli Sporcular

Diğer Adaylar

Engelli Adaylar

Toplam

Olimpik

Olimpik Olmayan

Kadın

Erkek

Yabancı Uyruklu

Kadın

Erkek

Beden Eğitimi ve Spor

4

2

15

15

5

2

2

45

 

Ön Kayıt (Çevrimiçi)

Tarih : 16–20 Ağustos 2021 (http://aday.nevsehir.edu.tr)

Sınav Yeri ve Tarihi

Yer : Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Merkezi

Tarih : 26 Ağustos 2021

Saat : 09:00 – 18:00

Başvuru Koşulları

NEVÜ, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programına;

a) Liselerin Spor alan/kol bölümlerinden veya diğer bölümlerinden mezun olan tüm adayların (Genel, Milli, Engelli) 2021 YKS sınavına girmiş ve Y-TYT puan türünden en düşük sekizyüzbininci (800.000) başarı sırasına sahip T.C. vatandaşları,

b) 2020-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan 2021-YKS’nin hiçbir oturumuna girmeden 2021 yılında sadece “Özel Yetenek Sınavı” sonuçlarına göre öğrenci alacak yükseköğretim programlarına başvurmak isteyenlerin Dönüştürülmüş Puanlarının hesaplanabilmesi için başvuru süresi içinde 2021-YKS başvurularını yapmaları gerekmektedir.

c) Yükseköğretim Kurul Başkanlığının 10.07.2020 tarih ve 75850160-199-E.43112 Sayılı Özel Yetenek Sınavları konulu resmi yazısına istinaden “özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarında başarı sırası şartının engelli adaylar için de uygulanmasına” karar verilmiştir. Buna göre Y-TYT’de en düşük sekizyüzbininci (800.000) başarı sırasına sahip engelli adayların başvuruları kabul edilecektir.

d) NEVÜ tarafından kabul edilen asgari başvuru şartını yerine getiren yabancı uyruklu adaylar kabul edilir.

e) Spor Özgeçmiş̧ belgesi olmayan adaylar da sınava başvuru yapma hakkına sahiptirler.

Ön Kayıt Sırasında Gerekli Belgeler

Adaylar ön kayıt başvurularını yaparken;

•  Başvuru için gerekli belgelerin elektronik ortamda taranmış şeklini sisteme yüklemelidirler.

•  Sistemden alacakları ön kayıt başvuru formunu imzalayıp, varsa spor özgeçmiş puanlarını gösteren belge veya belgeler ile NEVÜ, Eğitimi Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne kılavuzda belirten tarihe kadar şahsen veya noter onaylı vekâletle elden ulaştırmaları gereklidir.

a)  2021 YKS Sonuç Belgesi (YKS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların, ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülecektir.)

b)  Sınava başvuran yabancı uyruklu adaylardan, Türkiye’de yükseköğrenim görmek için girdikleri sınavın puanını gösterir belgenin aslı (Yabancı uyruklu adayların, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Yönergesi’ne uygun şartları taşımaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için; http://www.nevsehir.edu.tr/tr/ogrnc-yonetmelikyonerge.

c) 4.5 x 6 cm boyutlarında vesikalık ya da biyometrik fotoğraf, (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı)

d) Fotoğraflı nüfus cüzdanı/kimlik kartı veya noter onaylı aslı gibidir fotokopisi (Yabancı Uyruklular hariç), T.C. Kimlik numarası ve soğuk damgası bulunmayan, belirli olmayan ve özelliğini kaybetmiş fotoğrafsız ya da fotoğrafı kendisine benzemeyen kimliklerle adayın ön kaydı onaylanmaz. *

e) Mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı aslı gibidir fotokopisi (Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabileceklerdir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.)*

f) Sağlık raporu “Spor yapmasında sağlık açısından bir sakınca yoktur” ifadesini içeren doktor raporu (Doktor’un ismi, diploma numarası ve imzası yer almalıdır)

g) Özel Yetenek Sınav Kılavuzunda yer alan 2.1. maddeki açıklamada belirlenen şartları taşıyan engelli adaylar için "Sürekli Engelli Sağlık Kurulu Raporu"(Çevrimiçi ön kayıt sırasında doldurulacaktır.)

h) Varsa, spor özgeçmiş belgesi (Ulusal ve Uluslararası Faaliyetlerde; adayın müsabakada yer aldığını ve yaptığı dereceyi gösterir belgeleri ilgili federasyonlardan onaylı) ** 

ı) Milli sporcular (Yabancı Uyruklular hariç) için ilgili federasyon ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü’nden alınmış Millilik belgesinin aslı veya noter onaylı fotokopisi (EK 1-Tablo 3) (Özerk federasyonlar için federasyon yetkilisi tarafından, özerk olmayan federasyonlar için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü’nden onaylı). ***

*Asılların ibraz edilmesi gerekli olduğu bildirilen Nüfus Cüzdanı ve Diploma gibi belgelerden herhangi birinin fotokopisi ve asıllarının birbirine uymaması halinde, belge sahibi sınavı kazanmış olsa dahi kaydı yapılmayacak ve hakkında kanuni işlem yapılacaktır.

**Spor özgeçmişi olan adayların, Özel Yetenek Sınav Kılavuzu EK 1-Tablo 3’te belirtilen esaslara göre istenilen belgeleri şahsen veya noter onaylı vekâletname ile elden ulaştırmaları gerekmektedir. Aday Spor Özgeçmiş değerlendirme tablosunda yer alan ilgili branşlardan sadece bir kategoriden başvuru yapabilir ve tek bir puan alabilir.

***Milli sporcular, milli sporcu belgesi verilmesi ile ilgili yönetmeliğe (Resmî Gazete, Sayı: 27932, 12 Mayıs 2011, EK 1) uygun olarak düzenlenmiş millilik belgesi ile sınava müracaat edeceklerdir. Millilik belgesinin 01.01.2016 tarihinden sonra hak edilmiş olması gerekmektedir. C sınıf milli sporcular en az 2 (İki) defa milli olduklarını belgelemek zorundadırlar. C sınıfı 1 (bir) defa milli olan sporcular millilik kontenjanına başvuru yapamazlar.

İletişim Bilgileri

Adres    : 2000 Evler Mah. Zübeyde Hanım Cad., Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi,   

                Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, 50300, NEVŞEHİR

Tel         : 0 384 228 10 00 - 21011-21014-21035-21017-21054-21064

Faks       : 0 384 228 10 40

Özel Yetenek Sınavı Bilgilendirme Kılavuzuna Ulaşılabilecek Web Siteleri:

http://www.nevsehir.edu.tr

https://egitim.nevsehir.edu.tr

https://bes.nevsehir.edu.tr

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ 2021 – 2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

 

DUYURULAR